De imponerende verden af Fliser og klinker

Kun fantasien sætter grænser når man skal vælge fliser og klinker- lad drømmen begynde….

De uendelige muligheder med fliser og klinker

Hvad er fliser og klinker, hvor skal man bruge dem og hvad skal man vælge og hvorfor. Det er ofte meget individuelt, men overordnet er fliser og klinker begge navne for en belægning eller beklædning, og betegnelserne bruges ofte i flæng.

Ofte bruger vi fliser på badeværelser, på badeværelsesgulvet og i brusenichen. Vi bruger også gulvfliser i køkkenet eller vægfliser og mosaikkerne bag ved kogezonen og vasken. Gulvklinker bruges også bryggers og entrer. Og i vores udeområde er fliser og klinker især praktiske på trapper og terrasser.

Populære valg er keramiske fliser, som er nem at vedligeholde. Keramiske fliser fås i mange størrelser og formater. Men også farvevalget og kombinationsmuligheder af de keramiske fliser og klinker er næsten også uendelige.

Det der er vigtigt når man skal vælge en flise er især at finde et design man kan lide. Fliser og klinker er ofte nogle man skal se på i mange år.

Video 

Se video her

Udvalg

I dag er der et hav af forskellige udseender, når det kommer til fliser, og inden for verdenen af keramiske fliser er der næsten ingen grænser for fantasien. Hos os finder du et bredt udvalg af fliser inden for alle kategorier. Lad os tage en udforskning af de forskellige stillook herunder.

Bliv klogere

Læs mere her

Produkter

Se alle produkterne her

Bliv klogere

Læs mere her

Produkter

Se alle produkterne her

Produkter

Se alle produkterne her

Bliv klogere

Læs mere her

Produkter

Se alle produkterne her

Produkter

Se alle produkterne her

Produkter

Se alle produkterne her

Bliv klogere

Læs mere her

Produkter

Se alle produkterne her

Produkter

Se alle produkterne her

Bliv klogere

Læs mere her

Produkter

Se alle produkterne her

Bliv klogere på fliser og klinker

Fliser og klinker er ord som i dag bruges i flæng. De er ord som overordnet er navne for den belægning eller beklædning som vi bruger i vores hjem. Fliser og klinker dækker over blandet andet; Keramiske fliser, klinker, teglklinker og natur sten, som alle har en lang og fascinerende historie, der spænder over tusinder af år.

  • Keramiske fliser
  • Natursten
  • Gulvfliser og vægfliser
  • Vægfliser
  • Fliser- Badeværelse
  • Fliser- Køkken
  • Havefliser + terrassefliser
  • Materialer- flisetilbehør

 

Keramiske fliser

Keramiske fliser har rødder, der går tilbage til oldtiden, især i de antikke civilisationer i Mesopotamien, Egypten og Persien. De tidligste eksemplarer af keramiske fliser blev fremstillet ved at forme leret og derefter bage det i ovne for at hærde det. Disse tidlige fliser blev ofte dekoreret med simple mønstre og blev brugt til at dekorere vægge og gulve i bygninger.

I det 8. århundrede spredte keramiske fliser sig til Middelhavsregionen, hvor de blev populære blandt grækerne og romerne. Romerne udviklede avancerede teknikker til at skabe mere komplekse mønstre og farver på fliserne ved hjælp af forskellige glasurer og malerier.

I Middelalderen blev keramiske fliser en vigtig del af islamsk kunst og arkitektur, især i lande som Spanien og Marokko. Denne periode så også fremkomsten af azulejos, dekorative fliser med komplekse geometriske og blomstermønstre, der blev brugt til at dekorere paladser, moskéer og offentlige bygninger.

Klinker er en type keramisk flise, der er brændt ved en højere temperatur, hvilket gør den mere holdbar og vandafvisende.
Teglklinker er en særlig type klinker, der fremstilles af ler med en højere andel af jernoxid, hvilket giver fliserne deres karakteristiske røde farve.

Porcelænsstentøjs fliser er i øjeblikket det mest avancerede keramiske produkt og i dag bruges det i bolig-, kommerciel- og byarkitektur. Det stammer fra en kombination af udvalgte råvarer, som har undergået høje temperaturer og tryk for at skabe en unikt produkt med hensyn til æstetisk værdi, teknisk ydeevne og brugsmuligheder.

Natursten

Brugen af natur sten til bygninger og belægninger kan spores helt tilbage til forhistorisk tid. I oldtiden blev natur sten brugt af de gamle egyptere, grækere og romere til at opføre monumentale bygninger som pyramiderne, templer og amfiteatre. Granit blev også brugt til skulpturer og gravsten.

I middelalderen var marmor en værdifuld ressource i arkitekturen. Europæiske katedraler og slotte blev ofte bygget af forskellige typer natur sten, deriblandt marmor, granit, travertinfliser og skiferfliser, hvilket gav dem en storslået og holdbar karakter.

I moderne tid er natur sten stadig eftertragtet som byggemateriale på grund af dets unikke udseende, holdbarhed og naturlige egenskaber. Det anvendes bredt til gulvbelægning,

vægbeklædning, køkkenbordplader og udendørsbelægning, hvilket bidrager til en tidløs skønhed og elegance i arkitektur og design.

Gulvfliser og vægfliser

Porcelæns Gulvfliser og vægfliser er populære valg som gulv- og vægbelægning både i private hjem og offentlige områder. Og ofte er det den samme flise som bruges på både gulv og væg for at få et roligt look. De tilbyder en række fordele, som gør dem attraktive for mange boligejere og arkitekter.

Keramiske porselæns gulvfliser og vægfliser er ekstremt holdbare og modstandsdygtige over for slid, fugt og kemikalier. Dette gør dem ideelle til områder med stor trafik, som gangstier, køkkener og badeværelser, da de har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. De de tåler daglig brug og bevarer af deres æstetiske udseende.

De keramiske materialer er naturligt vandafvisende. De absorberer ikke vand, hvilket forhindrer vækst af mug og bakterier og gør rengøringen nem og hygiejnisk.

Gulvfliser og vægfliser fås i et bredt spektrum af farver, mønstre, teksturer og størrelser, så du kan tilpasse dem efter dine præferencer og stil. Det gør det let at finde fliser, der passer til ethvert indretningsdesign.

Keramiske gulvfliser har en god termisk ledningsevne, hvilket betyder, at de holder på varmen godt. Det gør dem ideelle til gulvvarmesystemer, da de jævnt kan fordele varmen i rummet og give en behagelig opvarmning.

Keramiske gulvfliser og vægfliser er normalt fremstillet af naturlige materialer som ler og sand. De er genanvendelige og har en lang levetid, hvilket gør dem til et bæredygtigt valg for miljøbevidste forbrugere.

Keramiske gulvfliser og vægfliser holder ikke på støv, dyrehår eller allergener, hvilket gør dem velegnede til personer med allergi eller astma.

Keramiske gulvfliser og vægfliser er ikke-brandbare materialer, og de hjælper derfor med at reducere brandrisikoen i hjemmet.

Vægfliser

Vægfliser er en populær måde at forbedre udseendet af dit hjem eller ejendom på. Der findes forskellige typer vægfliser, herunder keramiske fliser, stenbaserede fliser, glasfliser og mosaikfliser.

Hver type har sine egne unikke egenskaber og æstetiske appel.
Keramiske vægfliser er typisk lavet på hvid eller rød ler og så brændt og enten mat eller blank glaseret. Keramiske vægfliser er kendt for deres holdbarhed og modstandsdygtighed over for fugt, hvilket gør dem ideelle til badeværelser og køkkener. Vægfliser er populære grundet deres mange muligheder i farver, mønstre og størrelser. Vægfliser fås fra små mosaikker og op til større fliser som for eksempel 50×120, som er ideel til bruge i brusenicher. Uanset din stil præference vil der være et valg, der passer til dig blandt de mange muligheder indenfor vægfliser der er på markedet i dag!

Fliser- Badeværelse

Når man snakker om fliser til badeværelset , åbner der sig en verden af muligheder inden for stil, farve, design, format og materiale.

Men man kan også overveje hvor fliser skal bruges i badeværelset. Som minimum er det på gulvet og væggene i brusenichen, men man kan overså overveje om der skal nogle fliser på væg væggen ved vasken eller om man skal beklæde alle væggene med fliser på badeværelset. Det er vigtigt at overveje, hvordan badeværelsesfliserne harmonerer med resten af badeværelsets indretning og inventar som badekar, håndvask og bruser. Uanset hvilke badeværelsesfliser du vælger, bør du prioritere kvalitet og holdbarhed for at sikre, at dit badeværelse forbliver smukt og funktionelt i mange år fremover. Men det er vigtigt at finde det perfekte valg, der vil gøre dit badeværelse til et rum, du virkelig vil nyde.

Fliser- Køkken

Et drømmekøkken er langt mere end blot end sted at lave mad. Det er et rum, hvor der er kælet for hver detalje og der er tanke bag alle elementer, også dit valg af køkkenfliser. Når valget kommer til dine nye fliser til køkkenet, er det vigtigt at finde de rette nuancer, materialer og størrelser som passer til køkkenet.

Funktionalitet er en afgørende faktor når man snakker om fliser til køkken. Køkkenfliser skal være slidstærke og modstandsdygtige over for varme og fugt, da de udsættes for daglig brug, madlavning og rengøring. Derudover er det værd at overveje størrelsen og placeringen af fliserne for at skabe et ergonomisk og effektivt arbejdsområde i køkkenet.

I sidste ende handler valget af køkkenfliser om at finde den perfekte balance mellem stil, funktionalitet og vedligeholdelse, der passer til dine behov og ønsker. Med det rigtige valg kan køkkenfliser blive den afgørende detalje, der giver dit køkken den karakter og funktionalitet, du ønsker.

Havefliser + terrassefliser

Havefliser og terrasse fliser i 20 mm. er lavet i monokalibært porcelænsstentøj, en speciel lerart. Som er modstandsdygtige over for slid og vejr, hvilket gør dem velegnede til udendørs brug. De er endvidere farvebestandighed, hvilket betyder at de ikkefalmer over tid under sollys. Dette sikrer, at din terrasse forbliver æstetisk tiltalende. Ydermere reducere de skridsikker overflade risikoen for ulykker, især hvis terrassen udsættes for regn eller fugt. Og så er de modstandsdygtighed over for pletter, alger og skidt, hvilket betyder at de er lette at rengøre og vedligeholde. Havefliser og terrassefliser i 20 mm. fliser fås i forskellige størrelser, farver og designs så du kan skabe de omgivelser, hvor du opnår optimal fred og afslappelse. Havefliser og terrassefliser er designet til dem, der søger den perfekte balance mellem teknisk funktionalitet og æstetisk appel.

Materialer- flisetilbehør

Ingen fliser bliver lagt eller sat op uden hjælpe materialer så som klæb, fuge, spartel, vaske plejeprodukter og værktøj.
Fliseklæb og fliselim er begge betegnelser for den cementbaseret klæb, som hæfter flisen til væg eller gulv. Flisefuge eller fugemasse er den afsluttende finish til fliseopsætningen. Fugemasse fås i mange forskellige farver så den kan tilpasses nuancerne på dine nye fliser. Brugen af gulvspartelmasse og slidlag er afgørende for at opnå et holdbart og æstetisk tilfredsstillende gulv. Gulvspartelmasse anvendes til at udfylde ujævnheder og skabe en jævn overflade, før montering af fliser. Vådrumssikring er din sikkerhed for et sundt og holdbart rum uden fugtskader. Dette opnås letteste ved at etablere en vandtæt vådrumsmembran inden der lægges fliser.

Det korrekte rengøringsmiddel og plejeprodukt kan gøre det lettere at passe og pleje diner fliser fremadrettet, så de forbliver flotte i mange år.

Wedi byggeplader er alsidige og banebrydende materialer i byggeindustrien. De bruges bredt til konstruktion af badeværelser og vådrum, idet de giver en solid og vandtæt base til fliser og andre beklædningsmaterialer.

Flisekryds og flisesnor er afgørende værktøjer inden for flisearbejde, der sikrer præcision og ensartethed under installationen.

Fliseværktøj spiller en afgørende rolle i præcisionen og effektiviteten af flisearbejde. Fliseskærere giver nøjagtige og rene snit, mens flisehammer og mejsel er uundværlige til tilpasning af fliser til specifikke områder. Flisetang bruges til at klippe og forme fliser langs kanter og hjørner. En tandspartel sikrer jævn fordeling af fliselim.

Nivelleringssystemer revolutionerer fliselægning ved at sikre en ensartet og præcis flade uden niveauforskelle. Disse systemer, clips og kiler, fungerer ved at skabe jævn spænding mellem fliserne under installation. Dette eliminerer ujævnheder og sikrer en plan overflade, især vigtigt ved store flisearealer.